Systemische coaching 

Wat is Systemisch fenomenologisch werken?

 

Dat is kijken, voelen en luisteren naar dat wat zich aandient en dit benaderen zonder oordeel. Het werken met tafelopstellingen is daar een variant van, net als de welbekende familie- en organisatieopstellingen.

 

Deze laatste wordt doorgaans vorm gegeven met een groep representanten die beeld geven aan een situatie of vraag. Het is een effectieve methode om meer te weten te komen over je eigen plek in een familie, een relatie of binnen een organisatie.

Tafelopstellingen

Met tafelopstellingen werk je meestal een-op-een of in een klein team en zijn de representanten houten poppetjes en andere houten elementen. Je nodigt je gesprekspartner uit om zijn/haar innerlijke beeld van een situatie naar buiten te brengen en zo zichtbaar te maken.

 

Deze methode is ideaal voor het helder krijgen van iemands emoties, drijfveren, kwaliteiten, wensen en hulpbronnen. Samen kijk je hier van een afstandje naar en reflecteer wat je ziet. Zo kunnen de innerlijke beelden een andere context krijgen en op een nieuwe manier geïntegreerd en geïnterpreteerd worden. Dit is in praktisch elke situatie of bij elke vraag toepasbaar zowel voor bedrijven als particulieren

 

Met name is dit goed toe te passen bij persoonlijke ontwikkeling en loopbaan gerelateerde vragen. 

 

Ik doe dit o.a. door te kijken naar iemands biografie vanuit de familiewortels. Door dit zichtbaar te maken en daarnaast beeld te krijgen van de kwaliteiten, drijfveren en ambities, krijg je inzicht in waar iemand zijn of haar passie en kracht ligt, het verborgen “kapitaal”.  

 

Wil jij je ook verbinden met jouw eigen ‘kapitaal’? Ik help je hier graag bij!

Schermafbeelding 2018-03-25 om 16.05.15.