Systemisch werken 

Wat is Systemisch-fenemenologisch werken?

 

Dat is kijken, voelen en luisteren naar dat wat zich aandient en dit benaderen zonder oordeel. Het werken met tafelopstellingen is daar een variant van, net als de welbekende familie- en organisatieopstellingen.

 

Deze laatste wordt doorgaans vorm gegeven met een groep representanten die beeld geven aan een situatie of vraag. Het is een effectieve methode om meer te weten te komen over je eigen plek in een familie, een relatie of binnen een organisatie.

Coachen met tafelopstellingen

Met tafelopstellingen werk je meestal een-op-een of in een klein team en zijn de representanten houten poppetjes en andere houten elementen. Je nodigt je gesprekspartner uit om zijn/haar innerlijke beeld van een situatie naar buiten te brengen en zo zichtbaar te maken.

 

Deze methode is ideaal voor het helder krijgen van iemands emoties, drijfveren, kwaliteiten, wensen en hulpbronnen. Samen kijk je hier van een afstandje naar en reflecteer wat je ziet. Zo kunnen de innerlijke beelden een andere context krijgen en op een nieuwe manier geïntegreerd en geïnterpreteerd worden. Dit is in praktisch elke situatie of bij elke vraag toepasbaar zowel voor bedrijven als particulieren

 

Met name is dit goed toe te passen bij persoonleijke ontwikkeling en loopbaan gerelateerde vragen. 

 

Ik doe dit o.a. door te kijken naar iemands biografie vanuit de familiewortels. Door dit zichtbaar te maken en daarnaast beeld te krijgen van de kwaliteiten, drijfveren en ambities, krijg je inzicht in waar iemand zijn of haar passie en kracht ligt, het verborgen “kapitaal”.  

 

Wil jij je ook verbinden met jouw eigen ‘kapitaal’? Ik help je hier graag bij!

Voor wie? 

Voor praktisch elke vraag kan deze methode erg prettig werken, zowel voor bedrijven als particulieren. 

Organisaties:

Heeft u veel verloop op een bepaalde afdeling of functie binnen uw organisatie en snapt u niet helemaal waardoor dat komt? 

Zijn er soms bepaalde patronen die u steeds terug ziet komen? Dan zou het interessant kunnen zijn hier eens met een systemische blik naar te kijken. Alleen de helderheid al die het kan geven wat de plek van iedereen is. 

Particulieren:

Weet jij soms ook even niet meer wat je wilt?

 

Of sta je voor je gevoel op de handrem of overleefstand?

 

Weet je ook niet meer hoe jij al die ballen in de lucht moet houden?

 

Er wordt als moderne (jonge) vrouw/man zoveel van je verwacht, hoe ga je hiermee om zonder jezelf voorbij te lopen? 

 

Samen ga ik met jou terug naar de basis, naar dat wat er is of ooit geweest is. Naar jouw kwaliteiten en die dingen in jouw leven waar je echt van gaat stralen!

 

Wat heb jij nodig om jouw plek weer in te mogen nemen in het leven en volop te mogen en kunnen genieten van dat wat er is.

 

Ik ga graag met jou onderzoeken wie jij echt bent. Bel gerust als je vragen hebt of gewoon meer wilt weten. Leuk! 

Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en wat wordt bedoeld en niet gezegd gaat de meeste liefde verloren

- Khalil Gibran - 

Outdoor coaching

Loop jij vast in je loopbaan en weet jij even niet of je deze baan moet blijven doen, voor jezelf moet beginnen of iets totaal anders moet gaan doen?  

 

Of heb je iets anders wat je voor jezelf wilt onderzoeken wat gaat over wie je bent, waar je tegenaan loopt en je verder wilt ontwikkelen? 

Ik loop graag een stukje met jou mee in je leven, we reflecteren op de natuur en laten ons verrassen over dat wat op ons pad komt.

 

Het in beweging zijn creëert beweging.

 

Een worden met de natuur, de wind in je haren voelen en de zon op je huid. Samen stappen zetten, letterlijk en figuurlijk. 

 

Meer informatie of een vrijblijvende kennismaking? Ik hoor graag van je. 

 

Interesse in een kennismaking? 

Wil je graag weten of ik iets voor jou kan betekenen en wat de kosten zijn? Het intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Het vaste tarief dat ik hanteer is € 75,- exclusief  BTW per uur voor bedrijven en € 75,- inclusief BTW voor particulieren. 

© 2018 by Noël