HR-advies en Interim

Familiebedrijven 

Ontwikkeling

Heeft u binnen uw organisatie een hoog verzuim onder uw personeel? Een zieke werknemer kost u al snel een paar honderd euro per dag. Hoe fijn zou dat zijn als u dat zoveel mogelijk kunt voorkomen. 

Heeft u soms ook het idee dat de motivatie onder uw personeel ver te zoeken is en zou u dat graag anders willen?

Heeft u geen tijd/ kennis om zich te verdiepen in HR- zaken maar merkt u aan alles dat het echt nodig is?

Wilt u soms sparren over hoe u uw personeel het beste in kunt zetten maar is er binnen het bedrijf niet de juiste expertise?

Of zit u met die ene medewerker niet op een lijn en weet u even niet wat te doen? 

Krijgt u maar niet de juiste persoon voor die belangrijke vacature en gaat de tijd nu echt dringen?

Of wilt u gewoon een werkgever/ ondernemer van deze tijd zijn en ziet u in dat investeren in  personeel noodzakelijk is? 

HR is mensenwerk!

 

Als u de focus op HR aanbrengt gaat u dit als ondernemer veel op leveren, daar ben ik van overtuigd en dat toon ik graag aan. 

 

Ook geloof ik erin dat het heel belangrijk is te kijken naar de persoon in de organisatie, op elk moment en onder alle omstandigheden.

 

Ik ga graag in contact van mens tot mens en dat merkt u terug in mijn manier van werken. 

Ervaart u het werken met en voor familie ook wel eens als een uitdaging?

De cultuur en sfeer binnen een familiebedrijf zijn vaak te kenmerken als persoonlijk, direct, dingen kunnen snel besloten worden en men wordt vaak behandeld als familie.

 

Het is niet altijd gemakkelijk heb ik zelf ervaren. Zeker als er meerdere personen binnen een familie werkzaam zijn, de overdracht op een nieuwe generatie en alle communicatie daarom heen.

 

En dan heb ik het nog niets over de verschillende systemen die hier een belangrijke rol spelen ; het systeem van het gezin van herkomst en het organisatiesysteem. 

Als kind van een ondernemer en lang onderdeel te zijn geweest van een familiebedrijf snap ik de dynamieken die er spelen. Zowel aan de ondernemerskant, de kant van de familieleden en de kant van de werknemers. Het is van groot belang hier met zorg naar te kijken want de belangen zijn groot. Vragen als; " ga ik wel of niet het bedrijf overnemen? " of "wat is mijn plek binnen de familie/ organisatie en welke verantwoordelijkheden horen daarbij" zijn vragen waar ik bij kan helpen. Vanuit mijn ervaring en door er systemisch fenemenologisch naar te kijken komt dat in beeld wat gezien mag worden. 

 

Loop jij als lid van een familiebedrijf ook met vragen en zou je willen weten wat ik voor jullie kan betekenen? 

Ben je een HR-manager, ondernemer, leidinggevende en wilt u ook uw eigen leiderschap eens onder de loep nemen?

 

Leiderschap in werk maar ook leiderschap over uw leven? 

 

Gewoon met iemand sparren; iemand die meedenkt maar ook kritisch is en een spiegel voor kan houden. Ik luister naar wat gezegd, maar ook naar wat niet gezegd wordt. Wat er is en juist ook wat verloren is gegaan.

Graag ontdek ik welke overtuigingen en patronen er bij u of binnen de organisatie spelen die een belemmerende factor zouden kunnen zijn. Gun uzelf hierin ook een stuk ontwikkeling en creëer meteen een win-win situatie voor de organisatie. 

Dit kan een-op-een of in (kleine) teams. Graag zet ik de natuur hierbij in om echt helemaal "out-of-office" te zijn.

Ook benieuwd wat ik hiermee voor u kan betekenen? Ik hoor graag van u!

Interesse in een afspraak? 

Graag vertel ik meer over het concept die ik op maat maak voor uw organisatie passend bij uw wensen. Hierin komt het volledig benutten van het potentieel van ieder mens samen met het voorkomen van onnodig verzuim. U vindt het welzijn van uzelf en uw medewerkers toch ook erg belangrijk?  

Daarnaast werk ik met passende abonnementen waarbij ik voor een overeengekomen bedrag per maand een vast aantal uur per week/ maand aanwezig ben om afgesproken werkzaamheden te verrichten. Daarnaast ben ik uiteraard in te huren voor losse opdrachten of projecten.

 

Interesse in wat ik voor u kan betekenen? Het intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. 

© 2018 by Noël