Familiebedrijven 

Ervaar jij het werken met en voor familie ook wel eens als een uitdaging?

De cultuur en sfeer binnen een familiebedrijf zijn vaak te kenmerken als persoonlijk, direct, dingen kunnen snel besloten worden en men wordt vaak behandeld als familie.

 

Het is niet altijd gemakkelijk heb ik zelf ervaren. Zeker als er meerdere personen binnen een familie werkzaam zijn, de overdracht op een nieuwe generatie en alle communicatie daarom heen.

 

En dan heb ik het nog niets over de verschillende systemen die hier een belangrijke rol spelen ; het systeem van het gezin van herkomst en het organisatiesysteem. 

Als kind van een ondernemer en lang onderdeel te zijn geweest van een familiebedrijf snap ik de dynamieken die er spelen. Zowel aan de ondernemerskant, de kant van de familieleden en de kant van de werknemers. Het is van groot belang hier met zorg naar te kijken want de belangen zijn groot. Vragen als; " ga ik wel of niet het bedrijf overnemen? " of "wat is mijn plek binnen de familie/ organisatie en welke verantwoordelijkheden horen daarbij" zijn vragen waar ik bij kan helpen. Vanuit mijn ervaring en door er systemisch fenomenologisch naar te kijken komt dat in beeld wat gezien mag worden. 

 

Loop jij als lid van een familiebedrijf ook met vragen en zou je willen weten wat ik voor jou kan betekenen? 

Stenen van Betekenis